Over Clayhub


BEDANKT AAN IEDEREEN DIE LANGSKWAM IN 2023!

Clayhub was een pop-up winkel-concept waarbij we wilden nagaan op welke manier een winkel met (lokale) keramiek economisch haalbaar is.

In samenwerking met Colpaert B.V. en ISCRAT vzw werd er een winkel gehuurd in centrum Gent voor de periode juni – december 2023. In deze winkel werd werk van een 12-tal keramisten verkocht (met een beperkt rotatiesysteem). De commissie die afgehouden werd, was laag, en in ruil daarvoor baatten de keramisten elk 2 dagen per maand de winkel uit. Op termijn wilden we nagaan of een systeem met een hogere commissie en een voltijdse persoon in de winkel een haalbaar alternatief was.

Tegelijk wilden we onderzoeken wat een correcte en haalbare prijssetting was, en welke extra initiatieven konden genomen worden om de werken te verkopen.

Er was ook een website waar alle werken online verkocht werden. Ook hier was het voornamelijk de bedoeling om de haalbaarheid van een dergelijk initiatief te onderzoeken en hoe dit logistiek kon lopen. 

We vonden dit een zeer fijne ervaring en danken iedereen die aan dit project meewerkte. De kans is groot dat er een vervolg komt in 2024, op een nieuwe locatie, met een kleinere tijdspanne. Schrijf je in op de newsletter van Colpaert, indien je graag op de hoogte blijft van alle keramiekupdates! 

Ik schrijf me in voor de newsletter

Het Clayhub-team